Title:
Engridients: Kukuliams: 1/3 stiklinės (30 g) džiūvėsėlių ½ stiklinės (125 ml) pieno 450 g maltos jautienos 250 g maltos kiaulienos 1 didelio kiaušinio ½ arb. š. druskos 1 arb. š. maltų kvapiųjų pipirų ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų ½ arb. š. maltų baltųjų pipirų 1 nedidelio svogūno 2 valg. š. alyvuogių aliejaus 1 valg. š. sviesto Tamsiam gravy padažui: 1 valg. š. sviesto 2 valg. š. miltų 400 ml jautienos sultinio ½ arb. š. druskos ¼ arb. š. maltų juodųjų pipirų ¼ arb. š. kvapiųjų pipirų ¼ stiklinės (60 ml) riebios grietinėlės Patiekti: bulvių košės bruknių uogienės šviežių žalumynų (kapotų petražolių, sultenių, žaliųjų žirnelių, pan.)
Preparation: 1. Paruoškite kukulius. Į nedidelį dubenėlį suberkite džiūvėsėlius, užpilkite juos pienu ir palikite išbrinkti. 2. Dideliame dubenyje sumaišykite išbrinkusius džiūvėsėlius, maltą jautieną, kiaulieną, kiaušinį, druską, prieskonius, labai smulkiai sukapotą (arba sutarkuotą) svogūną. Išmaišykite ir šiek tiek paminkykite rankomis. Turite gauti lipnią masę. 3. Drėgnais delnais iš paruoštos masės suformuokite visai nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio, kukuliukus. Turėtumėte gauti apie 50 kukuliukų. 4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite šaukštą sviesto ir du šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite kukuliukus ir vartydami kepkite apie 5 minutes, kol gražiai apskrus ir parus iš visų pusių. Priklausomai nuo keptuvės dydžio, kepti gali tekti per kelis kartus – pasirūpinkite, kad kukuliams užtektų vietos, kad galėtumėt juos vartyti ir apskrudinti. Iškeptus kukulius išimkite iš keptuvės į lėkštę ir uždenkite folija. 5. Iškepę visus kukulius, keptuvę palikite virš vidutinės ugnies. Paruoškite tamsų gravy padažą. Į tą pačią keptuvę įdėkite šaukštą sviesto. Ištirpinkite. Suberkite miltus ir maišydami šluotele pakaitinkite apie minutę. Tuomet, toliau maišydami šluotele, lėtai dalimis supilkite jautienos sultinį. Pakaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, maltais pipirais, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Padažas turi būti tolygios tekstūros, tirštas ir šviesiai rusvos spalvos. 6. Patiekite. Į gilesnes lėkštes dėkite po porą dosnių šaukštų bulvių košės, keptų vis dar šiltų kukulių, apliekite padažu, patiekite bruknių uogiene ir šviežiais žalumynais (aš patiekiau su šviežiomis sultenėmis).
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai