Title:
Engridients: Tešlai: 4 v. š. medaus (labai kupini kietoko, ~250g) 200 g cukraus 100 g sviesto į tešlą + ~50 g rankoms riebinti 2 a. š. sodos (vidutiniškai kupini) 700 g (kad būtų minkšta tešla, gali reikėti vos vos daugiau) 5 kiaušiniai geras žiupsnis druskos Kremui: 150 g cukraus 1200 g 15% grietinės
Preparation: Pasiruošti kremą: sumaišyti grietinę ir cukrų, kad ištirptų. Berti cukrų į kuo didesnį puodą storu dugnu ir kaitinti, kol stipriai paruduoja (iki šokolado spalvos, kyla dūmelis, yra degėsio kvapas - turi gautis kaip karamelė). Sudėti medų - masė dar labiau paruduoja. Įdėti sviestą. Išmaišius tuoj pat sudėti sodą - masė užputoja gana stipriai. Išjungti. Perkelti į didesnį dubenį, suberti druską ir dalį miltų, išmaišyti, kad pravėstų. Įmušti kiaušinius. Maišyti toliau ir sudėti likusius miltus. Minkyti pariebintom sviestu rankomis. Padalinti į 5 dalis, suformuoti sviestuotus rutulius, geriausia neleisti jiems visiškai atvėsti, nes šilti lengvai kočiojami. Pasiruošti 5 kepimo popieriaus lakštus, ant kiekvieno iškočioti po >A4 formato lakštą. Kočioti greitai, kol neatvėso, arba laikyti šiltai. Orkaitę įkaitiniti iki 180 C. Kepti po 2, maždaug 7 min. Ištraukus apipjaustyti pagal A4 lapo formatą, kol neatvėso, o kraštus atidėti trupiniams. Kraštus dar karštus lengva sutrupinti į smulkius trupinius. Iškepusius lakštus sluoksniuoti, dar karštus gausiai aptepti kremu. Pakraščių trupiniais jais apibarstyti viršų ir šonus. Palikti per naktį ant stalo, ryte įdėti į šaldytuvą. Po antros nakties bus skanesnis, drėgnesnis.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai