Title:
Engridients: 2 vnt. Morkos 1 vnt. Porai 1 vnt. Cukinijos pagal skonį Druska 1 vnt. Svogūnai 1 šaukštas Sviestas 150 g Daržovių sultinys 200 ml Grietinėlė 50 g Kumpis rūkytas sauja Žalumynai pagal skonį Juodieji malti pipirai žiupsnelis Muskato riešutai 600 g Bulvės 2 šaukštas Aliejus 100 g Fermentinis sūris 2 vnt. Kiaušinių tryniai
Preparation: Daržoves nuplaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Poro stiebą supjaustykite žiedeliais. Agurotį perpjaukite išilgai pusiau ir tada skersai supjaustykite plonais griežinėliais. Suberkite morkų griežinėlius į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie tris minutes. Ten pat suberkite poro žiedelius, aguročio griežinėlius ir virkite dar apie vieną minutę. Daržoves suberkite į sietelį ir leiskite nutekėti vandeniui. Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite kapotą svogūną. Apibarstykite miltais ir lengvai apskrudinkite. Palaipsniui supilkite daržovių sultinį bei grietinėlę ir troškinkite apie dešimt minučių. Rūkytą kumpį supjaustykite kubeliais ir juos kartu su kapotais žalumynais suberkite į padažą. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Su lupenomis išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite bulvių gabalėlius. Po to bulvių gabalėlius sumaišykite su apvirtomis daržovėmis ir iškrėskite į riebalais suteptą kepimo formą. Kiaušinių trynius išplakite, sumaišykite su paruoštu padažu ir apliekite juo daržoves. Apibarstykite apkepą tarkuotu sūriu. Pašaukite daržovių apkepą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių.
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai