Title:
Engridients: 400 g "Gaidelio" sausainių, 150 g sviesto, 180 ml pieno, 70 g cukraus, 4 v šaukštų nesaldžios kakavos 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus (arba vanilės ekstraktas) Žiupsnelio druskos
Preparation: Pirmiausia sausainius sutrupinkite į didelį dubenį. Tada puode išlydykite sviestą ant vidutinės kaitros, supilkite pieną, suberkite cukrų, kakavą, vanilinį cukrų bei druską. Maišykite, kol masė pradės virti. Virkite maždaug 3-4 minutes ant silpnos kaitros nuolatos maišydami. Masė per tą laiką šiek tiek sutirštėja. Tuomet iš karto užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite. Sausainių masę palikite šiek tiek atvėsti.Kai sausainių masė šiek tiek atvės, ant stalviršio patieskite kepimo popierių ir sudėkite sausainių tešlą bei suformuokite ,, dešrą". Tuomet susukite į plėvelę, gerai užspauskite , kad neliktų oro tarpelių, užsukite ritinio galus ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų arba dar geriau per visą naktį. Kai jau tinginys sustingsta, supjaustykite griežinėliais ir lepinkitės prie kavutės ar arbatos.Skanaus
Url:
Tags: asdghjk Pyragai Karšti Ilgalaikiai Sriubos Mišrainės Šalti Tėčio Užkandžiai Saldumynai Sausainiai